21.5.13


Mladi ste, neiskusni, živite u provinciji, a baba Anđelka vam je rekla da lepo pevate, ma kao anđeo.

Vi onda dolazite da poput američkih MTV super-starova, pod svetlima velegrada nađete svoju srećnu zvezdu, naravno onu grandovsku. U tome vam će vam pomoći čuveni tata-mata u ovom biznisu, gospodin Aleksandar Saša - Sale Popović, koji će se na sve moguće načine truditi da pre nego što zaradi i jedan jedini dinar na vašem "anđeoskom glasu", zaradi što više para prikazujući vas kao idiota. Za onaj mali broj nesrećnika koji uspeju da potpišu ogovor za svoje ropstvo sa grandovskom industrijom, omogućeni su nastupi u lokalnim kafanama i učešće na muzičkim festivalima koji predstavljaju ne dno, već kanalizaciju naše domaće muzike. 

To će biti momenat kada će vaša baba Anđa sa ponosom moći da kaže, da je ona oduvek verovala u vas, iako vas polovina Srbije (a i šire) smatra idiotom. Jedina razlika između vas i propalih MTV super-starova, jeste što vi ne morate da idete na audicije čak u velegrad, jer će se vaša (nova) mama Brena pobrinuti da se one održavaju u vašoj lokalnoj birtiji, mesnoj zajednici, seoskoj slavi, pekari ili slično.

Vrlo brzo postaćete ribe koje se skoncentrišu isključivo na dupe i sise, nema nikakve veze što vam je glas krestav, najkasnije za 5 godina bićete prepunjene silikonima po celom telu kao i vaši stariji uzori (Karleuša, Ceca...), a glavnu reč u žiriju vodiće vam pijani Džej i Aca Lukas... ili  "ako bog da"  Velja Ilić.

Nažalost, vaša baba Anđa, gurnuće vas u super emisiju koja je u ovoj prokletoj zemlji postala sinonim za bilo šta, što ima veze s muzikom. 
Bekstejdž Granda By Stojan Males @mobilmega

(Stojan Maleš)

0 Komentara:

Post a Comment