25.5.13

Roland Garros 2013.Za par dana kreće jedan od najznačajnijih teniskih turnira, turnir Roland-Garros. Ovaj turnir tradicionalno se održava između sredine maja i ranog juna u Parizu, Francuska. Drugi je Grand Slam u sezoni.

Roland Garros kao turnir počeo je na državnom nivou 1891. godine. 1925. godine, turnir je postao međunarodni. Takmičenje se održavalo na travnatoj površini na jednom od dva stadiona : Racing Club de France ili Stade Francais

1968. godine, Roland Garros je postao prvi Grand Slam koji je postao otvoren (na njemu su mogli nastupati i amateri i profesionalci). Od 2006. Roland Garros je izjednačio nagradni fond i za žene i za muškarce. Kod svih velikih turnira, još samo Wimbledon diskriminira žene, te se otvorila još i danas otvorena polemika o izjednačavanju fonda.

Ove godine Srbija će pored našeg najuspešnijeg reketa svih vremena Novaka Đokovića, imati još dva tenisera u usponu. Naš reporter na glavnom terenu zatekao je naše nove zvezde tenisa kako se zagrevaju pred predstojeći turnir.


Dačić i Vučić na Roland Garros-u


Ujedno naš reporter @mobilmega imao je nekoliko pitanja za neše tenisere. 
Reporter: "Gospodine Vučiću, kako vi vidite tenis u Srbiji?"
Vučić: "Tenis u Srbiji je ono što je nekada bila košarka. Klinci sve češće napucavaju lopticu u zid zgrada, nego što ''bacaju lopte na koš''. Veoma tužno, iz ugla zaljubljenika u košarku."
Reporter: Gospodine Dačiću, možete li nam vi malo stručnije pojasniti uticaj tenisa u našem društvu?
Dačić: "Vidite mladi gospodine @mobilmega, tenis je najpopularniji sport kod nas zbog uspeha naših tenisera. Kad smo bili zemlja košarke (ono šro vam je Potpredsednik Vučić pričao), niste mogli videti prazan koš, kad smo bili zemlja odbojke svi su išli na Adu da pikaju...a sad svi vuku rekete ulicom... ne zbog ljubavi prema njemu, nego zato što je "IN", mogu da se kladim da za godinu dana niko više neće ni pomisliti na tenis..." 
Svim našim teniserima želimo mnogo sreće i uspeha na predstojećem turniru u gradu svetlosti. 

0 Komentara:

Post a Comment