11.6.13

Fejsbuk Špijuniranje


Fejsbuk je ono što će, svako morati da ima da bi se smatrao živim ljudskim bićem. Pored izvoda iz matične knjige rodjenih, pasoša, lične karte i sl. 

Sve više za one koji imaju nalog na Fejsu on postaje mesto koje vezuje za stolicu, sprečava obavljanje osnovnih životnih funkcija i potreba, a takođe i gubljenje fizičkog kontakta s realnošću.

Iskreno ja na Fejsbuk gledam kao na viirtuelni zid klozeta na autobuskoj stanici. Svako može da iskaže svoje frustracije, osećanja, muzičko, političko i navijačko opredjeljenje, da se afirmiše kao jebač, da ispadne glup, duhovit, (ne)pismen... Ma može šta o'š ! 


Svi misle da je Fejsbuk pokrenut radi zabave. Pa možda su u pravu ti koji tako misle, ali ja više ne mislim na taj način...Ubeđen sam da je Fejsbuk kompanija koja je uspela da natera narod da uradi sve ono sto FBI, CIA i ostale agencije nisu mogle godinama unazad. Kao primer navešću šta je potrebno da se popuni prilikom registracije, a i šta se očekuje od vas da objavljujete.
"Dobrodošli na Fejsbuk"
"Unesite Vaše pravo i puno ime i prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, trenutnu lokaciju, ljude koji su vam bitni u životu, ljude za koje vas zabole k...c, životnu filozofiju, sve što volite i što ne volite a mi ćemo uraditi ostalo za vas" 

Postoji gomila primera koji ukazuju na to da je Fejsbuk projekat CIA-e da bi sami počeli da skupljamo podatke o sebi i pravimo svoje dosijee. Na taj način im omogućavamo pristup do svojih slika, znaju s kim se družimo, gde smo bili na letovanju, šta trenutno radimo, kojoj smo političkoj opciji naklonjeni - i sve to bez angažovanja i jednog jedinog agenta - brilijantno zar ne?! 

Elem, voleli ga mi ili ne, jedno ne možete da osporite. Ceo sajt se zasniva na vekovnoj potrebi za virenjem preko tarabe u komšijino dvorište. 

P.S. ako me posle ovog članka uhapse, nadam se da će te pisati neku peticiju da me oslobode ;) jer sam otkrio misteriju ove društvene mreže. 

2 comments:

  1. Nisi ti otkrio Ameriku ("misteriju ove mreze") . Vecina ljudi je odavno upucena u koje svrhe i na koji nacin se zloupotrebljava ova konkretna drustvena mreza (a i vecina ostalih), ali ljude to vise ne brine.

    ReplyDelete
  2. Hvala na pomoći, ja se već svrstao u red sa najslavnijim istraživačima

    ReplyDelete