23.7.13U državi gde se uspeh ne prašta, gde je ponos postao mana, a inat zaštitni znak. U državi gde stari žive od sećanja, a mladi od danas do sutra. 

U maloj zemlji koja se polako ali sigurno raspada po brdovitom balkanu, gde je njen narod slep, a narod uporan da uči na svojim greškama i živi u ubeđenju da ga ceo svet mrzi, iako dobra većina i ne zna gde je, ja danas postajem kandidat za najplemenitiji podvig godine

Pitate se zašto?
Pa zato, jer sam uspeo porodici obezbediti sva tri obroka. Srbija je godinama "zamrznuta" zemlja, koju su počeli da odkravljuju. Živi na aparatima od stare slave. i slogan: "Samo sloga Srbina spasava" nije izmišljen jer smo složni. Jer da je tako, taj slogan ni postojao ne bi.

Srbija je država gde cveta lutrija, a kladionica je svaki treći lokal, odma' do banki, menjačnica, pekara i roštilja. Narod lenj, navika posle godina vladavine najvećeg "bravara", da se ništa ne radi a dobro živi. Iako toga više nema, a navika još je tu. I, uvek je tu "biće bolje sutra", nikada danas... i tako zauvek...

Dobrodošli u zemlju čuda. U zemlju gde se još uvek u prodavnicama kupuje na: "majke mi doneću ti čim dobijem platu", mesto gde još uvek postoji dial up, zemlju gde ja još uvek imam prijatelje (svi koji su otišli van zemlje, ne poznaju me više), zemlja koju ja još uvek volim, ali pojma nemam znam zašto. Ovo je zemlja u kojoj Velja Ilić može da bude uvaženi ministar, Palma faktor stabilnosti, Ivica Dačic ključni čovek za dalje evropske integracije, 33-godišnji štreber sa Kembridža potencijalni premijer, maneken predsednik, najpametniji ubijen, Partizan uvek prvak u basketu, sarma (sarmala) i cevap (kebab) nacionalna jela !? Fiat nacionalni auto (npr. fića), tenis nacionalni sport (a basket?), fudbalska reprezentacija gubi od država čiji je GDP manji od vrednosti ugovora Nemanje Vidića ... Zemlja u čijem 'srcu' nema njenog naroda (Kosovo), premijer je umro a niko mu nije javio (neobavešten), a narodu nije ništa drugo preostalo nego da pije pa smo makar na 1. mestu u evropskom vodiču za noćni život.

Ovo je zemlja veoma inteligentnih ljudi, i jedina zemlja koja je sopstvenu inteligenciju upotrebila protiv same sebe, kroz jednu jebenu narodnu poslovicu sa kojom se dičimo, a trebalo bi da nas je sramota: "Pametniji popušta."

Ali bez obzira na sve, malo je onih koji imaju sreću da su se rodili u Srbiji, ostali narodi nemaju tu sreću ali imaju sve ostalo.

4 comments:

 1. Mala je to zemlja,kad je vest dana da se porodila ona princeza.

  ReplyDelete
 2. Ne, Srbija je prva drzava koja je na putu da se i FIZICKI odvoji od evrope

  ReplyDelete
 3. Kad se sve sabere i oduzme nekima i nije lose.. pogotovu onima koji ne znaju da sabiraju...

  ReplyDelete
 4. Ma daj bre, mi smo država sa ubedljivo najboljim ribama na svetu. Ko god dođe samo ribe hvali. Zajebi sve građevine, dugu istoriju i sve ostalo. Ribe su nam bolje od pola manekenki, možda i više.

  ReplyDelete