3.11.13

Završen je i 145. fudbalski derbi između dva večita rivala Crvene Zvezde i Partizana, a ujedno je završeno i takmičenje između zvezdinih i partizanovih huligana u razbijanju glava po Beogradu. 


Derbi je poslednjih godina sa punim pravom zaslužio epitet: "onih 90 minuta ama baš nikako da prođu", što se odnosi na teren, dok za one na tribinama taj epitet ne važi, jer je njima malo tih 90 min. da završe sve planirane aktivnosti koje su zamislili u svojim glavama. 

Dokaz za činjenicu da je "navijačima" malo 90 min. igre možete naći u 145. večitom derbiju

Ovaj put to su dokazali "navijači" Partizana - Grobari, koji su se svim silama trudili da zapale južnu tribinu jer su verovatno hteli da se ogreju, ma da i nije bilo tako hladno. 


Sudeći po medijima a i činjenicama, trenutno to su najveći koljači, narkomani i ubice. Svaka utakmica se ne završi dok neko ne strada od tih bolesnih divljaka. Strah i trepet, vrebaju na svakom ćošku. 

Iskompleksirana grupa pripadnika muškog pola, koja svoje frustracije leči na modernim koloseumima, sportskim halama, stadionima... peglajući usput protivničke navijače kao i čuvare javnog reda i mira, koji doduše po starom dobrom običaju ostanu zatečeni, i ovaj put dokazuje da su društveni sloj do koga je naše društvo transparentno.


Odakle god kreneš, naletiš na njih. Svi putevi u ovoj zemlji vode do navijača, malo do policije i likova od ranije poznatih policiji-a međ njima, opet najviše navijača. Kad se zagrebe malo dublje, posle njih sve se vidi, a kao da se ne vidi. Sve same fatamorgane. Ne znam da li živimo u bajci ili u pustinji zbog tih navijača. 
Svi smo mi neki navijači i uvek smo više živeli tuđe živote i navijali za nekog drugog...

Bilo kako bilo, ovaj 145. derbi će se prepričavati još koji naredni dan i otićiće u istoriju kao i oni predhodni, dok državi ostaje da pokuša da reši još jedan večiti derbi koji se vodi na groblju. Akteri su grobari i cigani (ali pravi). Pre i posle završetka sahrane vodi se bitka ko će više hrane da ukrade.


Fotografije preuzete iz domaćih medija

1 comment: