15.4.14

Naša dežurna ekipa upravo nam je dostavila poslednju vest, da je preds.... DOSTA VIŠE!!! Jebem ti televizor da ti 'ebm!!! 


Čim vidite sličan naslov zmislite da se neko teže sranje dogodilo. Osetljiviji ljudi na ovo reaguju sa povećanjem pritiska i pulsa i pre nego što saznaju o čemu se radi. Kod nas se breaking news ponekad javlja u toku dnevnika i najave je kao "Poslednja vest" ili "Vest koju smo upravo primili", a ponekad se u toku filma ili neke emisije objavi na traci pri vrhu ekrana. 

Svaka važna vest može da postane "breaking news", ali u mnogo slučajeva se radi o nekoj glupoj i sasvim nebitnoj informaciji, a ne o nekoj zaista bitnoj informaciji. 


Poslednja vest

Uglavnom je najnepotrebnija (najčešće politička) vest koja služi za podizanje gledanosti televizijskog kanala. Nuspojava je odlaganje omiljene serije ili filma i izazivanje napada hronične anksioznisti kod politički - neopredeljenih i melodramo - ljubiteljnih gledalaca. Rezultat toga je šamaranje, psovanje, a ređe i demoliranje televizijskog uređaja.

Napomena:


Vest koju ste upravo pročitali važi isključivo za gorepomenute tipove gledalaca, odnosno ima suprotan efekat kod politikoljubivo - glupostoimunih osoba, kod kojih izaziva akutan napad neopisive radosti i prosperitetnosti, koja se manifestuje vraćanjem u fotelju i duuuubokim uzdahom, kao znakom prijatnosti. Veoma redak i još neviđen slučaj.


I poslednja vest koja nam je upravo stigla: U napadu na prestonicu Ukraine, avioni NATO-a greškom su bombardovali pobunjenike (svoje saveznike). Portparol NATO-a, izvinuo se pobunjeničkim trupama i nastavio svoj odmor na Balearskim ostrvima.

Još jedna "poslednja vest" koja nem je upravo stigla: Starleta Mnogotrpanić nije više u braku sa kontravernim biznismenom Kradićem, njega je ostavila zbog duplo mladjeg fudbalera...Jebi ga, mlađi je. 

1 comment: